July 2016

Paul de Vries ‘Stadzilversmid’ 2016 Schwäbisch Gmünd, Duitsland

Het is een hele eer tot ‘Stadzilversmid’ te worden gekozen van Schwäbisch Gmund. Het wordt elke 2 jaren georganiseerd en bekende namen als  Max Frolich en Peter Bauhuis gingen Paul de Vries voor. Op zondag 17 juli werd zijn solotentoonstelling geopend in het Silberwarenmuseum - Ott Pausersche Fabrik. Deze loopt tot 2 oktober 2016. Voor meer informatie: www.schwaebisch-gmuend.de/8449.php

 

Ook gaf Paul de Vries een week lang workshops. Dat het fenomeen ‘Stadszilversmid’ erg leeft bewees de aandacht in de pers: vijf keer in de krant, een interview op regionale TV en artikel in kunsttijdschrijft Art Aurea.

April 2012

 

Schoonhoven Silver Award

Vanaf 4 april 2012 is in het Nederlands Zilvermuseum te Schoonhoven een internationale tentoonstelling te zien van 22 geselecteerde kunstenaars uit 11 landen die meededen aan de ‘Schoonhoven Silver Award’. De inzending van Paul de Vries heet ‘Embrace’: een zilveren nestbare tafelkandelaar uit 2 delen met chocolade schoteltjes. Alle inzendingen zullen tot 1 juli worden tentoongesteld in Schoonhoven en daarna in het Designmuseum in Gent (België).

 

 

1
April 2012

Dutch Design - Huis van Oranje.

Op 26 april 2012 opent HM koningin Beatrix een grote tentoonstelling van Dutch Design in Oranienbaum (Duitsland) waarvoor Paul de Vries één van de geselecteerde kunstenaars is. Hiervoor heeft hij een speciaal theeservies ontworpen dat gepresenteerd zal worden in de theesalon. Ook wandobject SunEye is voor deze tentoonstelling geselecteerd. Na de grootscheepse renovatie van het paleis Oraniënbaum zijn haar deuren geopend voor het grote publiek. Dit wordt gevierd met de tentoonstelling Dutch Design- Huis van Oranje. Dit de eerste tentoonstelling in dit paleis na de duitse hereniging. Het paleis dat werd gebouwd door de nederlandse prinses Henriëtte Catharina van Oranje-Nassau (1637-1708)

In deze breed gevarieerde tentoonstelling is het werk te zien van ca. 120 nederlandse ontwerpers waaronder Hella Jongerius, Marcel Wanders, Piet Hein Eek, Viktor en Rolf en Paul de Vries dus.

2
March 2016

Tentoonstelling Haags Gemeentemuseum

Van 16 april tot 21 augustus 2016 is in het Gemeentemuseum in Den Haag een grote overzichtstentoonstelling van hedendaags Nederlands zilver van de laatste 30 jaar. Tegelijkertijd zal er een boek verschijnen waarin de ontwikkeling van het hedendaags Nederlands zilver uit diezelfde periode wordt toegelicht. In zowel de tentoonstelling als in het boek is mijn werk ruimschoots vertegenwoordigd. Het boek zal in het Gemeentemuseum, maar ook in de reguliere boekhandel te koop zijn.

3
March 2017

Op uitnodiging van  “der Handwerkskammer für München und Oberbayern”  ben ik dit jaar een van de geselecteerden voor de tentoonstelling “Meister der moderne” 2017.

 Deze speciale tentoonstelling is onderdeel van de “internationale Handwerksmesse”  die van 8 – 14 maart op het messegelände München wordt gehouden. Ook is in die week het  grootste internationale sieraden evenement “Schmuck” met tentoonstellingen en presentaties op de beurs en in vele galeries verspreid over de gehele stad.

4